Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът

...
Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Създава се усещането за подготовката на военен преврат

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов си размениха остри реплки. Задочната словестна престрелка пристигна след изявление на Борисов, че президентът приканва генералите в България към деяние, което приличало на боен прелом. Президентът отговори - не Българската войска, а политици и институции са опасност за демокрацията у нас.

" Когато някогашни генерали навлязат в политиката, отношението към тях не трябва да бъде като към генерали. Очевидно е, че в тази ситуация следим извадени от подтекста думи и прекалено много преекспониране от страна на медиите, чрез което се основава чувството за подготовката на боен прелом. А на процедура сходен спор е изцяло непотребен ", разяснява в студиото на " България заран " на Bulgaria ON AIR ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от запаса " Атлантик ".

По думите му обаче президентът трябвало да заобикаля да се намесва в предизборните кавги, защото не това е неговата съществена роля.

" Държавният глава би трябвало да бъде обединител на нацията и като подобен да търси разговор и с парламентарно показаните, и с отвън парламентарно показаните партии ", безапелационен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение почтено за прякора му, че сходни реплики били несъответстващи.

" Думите на премиера Борисов пък въобще не са ориентирани към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са ориентирани напълно към директните гласоподаватели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им споделя, че в случай че се случи същото, на което станахме очевидци по време на презитентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последствия ", отсече Колев. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР