Нов законопроект е на път да увеличи цената на най-масовите

...
Нов законопроект е на път да увеличи цената на най-масовите
Коментари Харесай

Застраховките може да поскъпнат

Нов законопроект е на път да усили цената на най-масовите застраховки. Това предизвестяват застрахователите и изясняват, че готвените промени в плана на Закона за предварителна защита от неподходящите климатични условия ще доведат до повишаване на всички застраховки на пазара, осведоми БНР.

Министерството на земеделието има упоритостта да покрие на 100 % обработваемите земи с ракетна отбрана за битка с градушките и по тази причина внася законопроекта, който планува доизграждането на системата да се финансира с вноски от 0,8 % от приходите от всички имуществени застраховки, изяснява Нина Колчакова, основен секретар на асоциацията на българските застрахователи.

„ Т.е. освен земеделските, ами в това число каско, в това число домашно имущество, в това число пожар, кражба. По този метод, който се предлага, да речем, каското на една средностатистическа кола, би се вдигнало с към десетина лв., съгласно нашите калкулации “.

Този индиректен налог, както го назовават законодателите, ще се калкулира в цената на застрахователната лавица и ще натовари крайния клиент. Затова от асоциацията оферират:

„ Това да става чрез заслужено систематизиране на тежестта. След като приказваме за отбрана на земеделските обработваеми площи, дано това да става със заделяне на средства от земеделските застраховки “.

20 милиона лв. годишно ще са нужни за финансиране на дейностите за битка с градушките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР