Нов закон във Франция наказва с глоба непристойно поведение спрямо

...
Нов закон във Франция наказва с глоба непристойно поведение спрямо
Коментари Харесай

Глоби за непристойно поведение спрямо жените на улицата въвеждат във Франция

Нов закон във Франция санкционира с санкция непочтено държание по отношение на жена на публично място. Това включва неприлични жестове, думи и мнения, които унижават, тормозят или сплашват. Глобите са от 90 до 750 евро. Те са част от предизборни ангажимети на президента Макрон по отношение на равенството сред мъже и дами.

Франция сложи отвън закона сексистки и полов тормоз на улицата. Никой от депутатите не гласоподава срещу, осем се въздържаха. Скорошна вълна от отвращение във Франция провокира видеоматериал от охранителна камера в парижко кафене. 22-годишна жена беше жестоко ударена по лицето предходната седмица,след като направила забележка на мъж, който я засипал с неприлични звуци и думи.
Мари Лагер, студентка по архитектура в Париж: Той ме удари,залитнах, косите ми се разпиляха, усетих удара и адреналина,побеснях и останах права. Казах му: „ Сигурно си горделив със себе си! “ Хората в близост реагираха незабавно,бяха страхотни.Увериха се,че съм добре,а нападателят ми викаше, че ще набие всички. Искам да благодаря на очевидците на случилото се.
Подобно държание към този момент ще бъде наказвано. Автор на новия закон е министърката по половото пълноправие Марлен Шиапа.Критиците му считат, че поставя завършек на френската романтика и флирта. Законът обаче касае и да вземем за пример полови връзки сред възрастен и лице под 15 и оказва помощ на съда да реши дали става дума за обезчестяване. Освен това удължава периода за подаване на тъжба за обезчестяване от страна на малолетен.Лицето ще може да изиска следствие 30 години откакто навърши 18, а на както до момента 20 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР