Нов закон ще бъде приет от парламента за ограничаване на

...
Нов закон ще бъде приет от парламента за ограничаване на
Коментари Харесай

Симеонов: Ще ограничим сивия сектор в туризма чрез нов закон

Нов закон ще бъде признат от Народното събрание за ограничение на сивия бранш в туризма. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Става дума за така наречен " апартхотели " , които се оферират в разнообразни уеб сайтове, като притежателите им заобикалят заплащането на налози и курортни такси. Симеонов уточни, че ще се вкара такса за апартхотелите в националните курорти и за тези отвън тях.

" Стана ясно, че посоченият законопроект има поддръжката на огромна част от депутатите, а Община Варна ще извърши незабавна инспекция на предлагането на сходни жилища в един от известните уеб сайтове и ще съпостави парцелите с тези, регистрирани в общината ", съобщи вицепремиерът, представен от БНР.

Нощните инспекции за шума от заведенията по Алея първа във Варна и в курорта „ Златни пясъци” демонстрират, че всеобщо се нарушава условието за прекъсването на шума след 23 часа, сподели още Симеонов след работна среща с представители на главните институции, ангажирани с казуса.

" Залагат съответна такса, която е от вида на налог здания, която се постанова на всички такива жилища, които са в две разнообразни групи, с друг %. Това е по Закона за локалните налози и такси, съответните общински препоръки да изберат за националните курорти сред 0,5 и 0,7 от данъчната оценка. По този метод ще се извърши своего рода регистрация на всички жилища и парк хотели и на база на съответните данъчни оценки ще се дължат налози на хазната. Очакват се много съществени доходи. Там ще се ограничи нелоялната конкуренция, която тези жилища правят паралелно с тези хотели и места за настаняване, които са узаконени, категоризирани, хората си заплащат всички налози, курортни такси, а въпреки това, против тях стои един много огромен сив бранш ", съобщи вицепремиерът.

Общината е купила два шумомера, които следва да бъдат лицензирани и по-късно ще предприеме инспекции на равнищата на шума от заведенията в морската столица. Като цяло при започване на сезона не са открити съществени нарушавания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР