Нов задочен политически сблъсък между първите две формации в Народното

...
Нов задочен политически сблъсък между първите две формации в Народното
Коментари Харесай

Задочен сблъсък между първите две политически сили


Нов неприсъствен политически конфликт сред първите две обединения в Народното събрание. с втория мандат остават все по този начин неразбираеми.

Кандидатът за министър председател с мандата на " Продължаваме промяната " предлага кабинет на специалисти, само че подсилен от политически лица. Лидерът на най-голямата парламентарна група съобщи, че без написан документ за ръководство отиваме на нови избори.

Кабинет на специалисти, чийто гръбнак да са политически виновни лица - по този начин претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната " съобщи, че си показва да осъществя втория мандат.

„ Зависи каква ще е поддръжката, с „ Демократична България “ ние бихме могли да търсим вид за съдружно съглашение “, добави акад. Николай Денков.

Каква поддръжка очаквате от Българска социалистическа партия?

Мисля, че може да бъде открито решение, което удовлетворява техния анонс за какво беше отворен Изборния кодекс и нашите терзания за какво бяха отстранени машините. Ако не успеем и отидем на избори, моят апел към хората е: „ Идете и гласувайте. Следващия път, с цел да не предлагаме кабинет на малцинството, а да има кабинет на болшинството. “

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов кабинет с втория мандат надали ще бъде излъчен.

„ Денков министър председател, пък Киро и Асен министри - представяте ли си го по какъв начин стои това? Премиерът вика шефовете на партията да им се кара. Предлагат жалки, смешни и неуместни неща, тъй като се пробват да ни имитират. Ако няма написана стратегия, отиваме на избори “, съобщи той.

В търсене на консенсус сред парламентарните сили от " Демократична България " оферират пленарната зала да гласоподава декларация с най-важните цели за страната и тя да служи като поръчител за избора на държавно управление.

„ Ние и Политическа партия имаме съвсем цялостно препокриване на целите. Остава да забележим и останалите партии. Става дума за еврозоната, за Шенген. За модернизацията на армията, за промяната в службите, за енергийната самостоятелност на страната. Може би са към 30-тина цели, които би трябвало да изчистят партиите между тях “, сподели Ивайло Мирчев от Демократична България.

Потърсихме за коментар по това предложение останалите парламентарни сили, само че отхвърлиха коментар. Единствено от " Възраждане " показаха, че " Продължаваме промяната " би трябвало да върне мандата сега, в който бъде получен от президента.

Все още не е ясно по кое време президентът ще връчи досието за сформиране на кабинет на Николай Денков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР