Нов взрив в Шри Ланка тази сутрин засили страха от

...
Нов взрив в Шри Ланка тази сутрин засили страха от
Коментари Харесай

Нов взрив в Шри Ланка, страхът от терор отново завладя страната

Нов гърмеж в Шри Ланка тази заран ускори страха от още един атентат след кървавия гнет в неделя.
Доката в страната витае към момента високо равнище на паника, до кино "Савой " бе открит скутер с експлозиви, написа The Sun.
Министър-председателят на Шри Ланка Ранил Викремесингхе предизвести, че някои от обвинените в тероризъм, въоръжени с експлозиви, към момента са на независимост. Има опасения, че до девет души, директно свързани с ужасяващите бомбени атентати през уикенда, са на независимост, съгласно източници, участващи в следствието.
Заместник-министърът на защитата на Шри Ланка Руван Уйеуордейн съобщи, че управляващите чакат да се извършат нови арести по отношение на офанзивите. Той удостовери, че днешният гърмеж е следена детонация, осъществена от полицията.
Според Newsfirst детонацията е била за отварянето на седалката на подозрителния мотор.
Също по този начин полицията съобщи, че е належащо да се наблюдават няколко транспортни средства, опаковани с експлозиви след терористичните офанзиви.
Най-малко 359 души бяха убити и повече от 500 души бяха ранени в серия от координирани атентати в хотели и църкви в цялата страна.
Днес управляващите разкриха, че един от атентаторите самоубийци е учил във Англия, преди да се върне в Шри Ланка, с цел да извърши терора.
Правителството на Шри Ланка съобщи, че локалната терористична група „ Национален джихад “ е виновна за ужасяващите офанзиви.
Политиците признаха големия неуспех на разузнаването и изрекоха откровено страдание за жертвите, откакто военното разузнаване на страната получи основни сведения за плануваните офанзиви.
Тази информация не е достигнала до държавното управление на Шри Ланка.
Премиерът Викремесингхе съобщи: „ Трябва да разгледаме и за какво не са взети съответни защитни ограничения “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР