Нов военномедицински екип замина на мисия в Мали. В следващите

...
Нов военномедицински екип замина на мисия в Мали. В следващите
Коментари Харесай

ВМА изпрати нов екип на мисия в Мали

Нов военномедицински екип отпътува на задача в Мали.

В идващите 4 месеца експертите ще се грижат за персоналния състав на щаба на интервенцията, който е основан в столицата Бамако. За първи път екип на Военномедицинска академия (ВМА) се включва в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на африканската страна през 2013 година

Излекувани от COVID-19 станаха донори на плазма във ВМА

Желаем ви триумф и да се върнете живи и здрави. Убеден съм, че ще затвърдите положителното ни показване досега, съобщи полковник доцент доктор Димо Димов, д.м., шеф на Катедра „ Медицина на бедствените ситуации” във ВМА.

Заради епидемиологичната конюнктура в международен мащаб, преди ротацията екипът ще премине 14-дневна карантина във Федерална република Германия и по-късно ще замине за Мали. Българските военни лекари вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си.

Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР