Нов военен команден център на НАТО за борба с хакерските

...
Нов военен команден център на НАТО за борба с хакерските
Коментари Харесай

НАТО с команден център за кибервойна от 2023 г.

Нов боен команден център на НАТО за битка с хакерските набези би трябвало да проработи изцяло от 2023 година Центърът ще може да прави хакерски атаки, само че Алиансът към момента не може да контракти разпоредбите за това, разгласи почитан представител на организацията, представен от " Ройтерс ".

Докато НАТО към момента няма свои кибероръжия, воденият от Съединени американски щати Алианс откри действен център в Белгия на 31 август. Съединени американски щати, Англия, Естония и други съдружници предложиха свои кибероръжия.

" Това е сфера, която занапред се появява, и опасността се усилва ", разяснява генерал-майор Волфганг Ренер, немски пълководец на Военновъздушни сили, който управлява новия център за кибероперации в Монс.

" Трябва да бъдем готови, да можем да организираме интервенции в киберпространството ", сподели той пред организацията по време на конференция на НАТО за киберсигурността. Ренер акцентира, че НАТО към този момент не се занимава единствено със отбрана и предварителна защита.

Според военната организация информационните и компютърни мрежи на НАТО са изправени пред стотици опити за хакерски офанзиви всеки месец. Експерти предизвестяват, че Русия, Северна Корея и Китай непрекъснато създават нови оръжия и софтуери за хакерски атаки.

Вчера Европейският съюз разгласи, че разискват разновидности, в това число и специфични стопански наказания при положение на хакерски офанзиви.

НАТО публично призна киберпространството като нов фронт на защита, което значи, че могат да бъдат провеждани интервенции в компютърните мрежи.

Центърът евентуално може да употребява кибероръжия за бойкот на противников ракети, противовъздушна защита и да унищожава противников компютърни системи, в случай че командирите решат, че такава офанзива е по-малка опасност за човешкия живот от офанзивата с стандартни оръжия.

Това сега е тематика на развълнуван спор в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР