Нов военен команден център на НАТО за борба с хакерските

...
Нов военен команден център на НАТО за борба с хакерските
Коментари Харесай

НАТО с команден център за кибервойна от 2023 г.

Нов боен команден център на НАТО за битка с хакерските набези би трябвало да проработи изцяло от 2023 година Центърът ще може да прави хакерски атаки, само че Алиансът към момента не може да контракти разпоредбите за това , разгласи почитан представител на организацията, представен от " Ройтерс ".

Докато НАТО към момента няма свои кибероръжия, воденият от Съединени американски щати Алианс откри действен център в Белгия на 31 август . Съединени американски щати, Англия, Естония и други съдружници предложиха свои кибероръжия.

" Това е сфера, която занапред се появява, и опасността се усилва ", разяснява генерал-майор Волфганг Ренер, немски пълководец на Военновъздушни сили, който управлява новия център за кибероперации в Монс.

" Трябва да бъдем готови, да можем да организираме интервенции в киберпространството ", сподели той пред организацията по време на конференция на НАТО за киберсигурността. Ренер акцентира, че НАТО към този момент не се занимава единствено със отбрана и предварителна защита.

Според военната организация информационните и компютърни мрежи на НАТО са изправени пред стотици опити за хакерски офанзиви всеки месец. Експерти предизвестяват, че Русия, Северна Корея и Китай непрекъснато създават нови оръжия и софтуери за хакерски атаки.

Вчера Европейският съюз разгласи, че разискват разновидности, в това число и специфични стопански наказания при положение на хакерски офанзиви.

НАТО публично призна киберпространството като нов фронт на защита, което значи, че могат да бъдат провеждани интервенции в компютърните мрежи.

Центърът евентуално може да употребява кибероръжия за бойкот на противников ракети, противовъздушна защита и да унищожава противников компютърни системи, в случай че командирите решат, че такава офанзива е по-малка опасност за човешкия живот от офанзивата с стандартни оръжия.

Това сега е тематика на развълнуван спор в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР