Нов видеоклип по аферата Къщата в Барселона публикува анонимната фейсбук

...
Нов видеоклип по аферата Къщата в Барселона публикува анонимната фейсбук
Коментари Харесай

Ново видео свързва `къщата в Барселона` с международна афера за пране на пари

Нов видеоклип по аферата " Къщата в Барселона " разгласява анонимната фейсбук страница " Да спрем разграбването на България ". Това е страницата, която свърза името на премиера с това на манекенката Борислава Йовчева и твърди, че дамата е получила къща в каталунската столица и солидна прехрана. Парите, съгласно оповестените документи, са трансферирани през офшорни компании на близки до Борисов лица.
 Борисов за Мис Бикини Борислава Йовчева: Нито я познава, нито ѝ е купил къща, нито има дете от нея  Тази вечер в 22 часа: Борисов дава отговор на скандалното видео за къщата в Барселона
След първия видеоклип за аферата, в задочно изявление за Сашо Диков Бойко Борисов отхвърли всяка връзка с моделката. Той разгласи, че не познава Йовчева, няма дете от нея и не ѝ е купувал къща.

Вторият видеоклип, който съгласно основателите си няма да е финален, прибавя още линии към хипотетичната скица. Съобщава се, че в къщата в Барселона живее и дете. Авторите загатват неговото име и възраст и показват, че бащата е незнаен за необятната аудитория.

За пръв път по отношение на аферата се замесва и името на президента на тенис клуба в Банкя Иван Саздов. Според осведомени въпросният клуб е желано място за спорт и обществени контакти от министър-председателя. Там има даже негов дървен монумент.

Създателите на клипа показват, че аферата " Мис Бикини " (по една от завоюваните от манекенката титли) съставлява интернационална скица за пране на пари с подставени лица и офшорни компании. На адреса на къщата в Барселона са регистрирани две компании, чийто притежател е бащата на Йовчева - Георги Йовчев. На компаниите, през кипърската офшорна компания Palms Enterprises, са трансферирани милиони евро. Представител на Palms Enterprises зa България е Йордан Христов. Твърди се, че Христов е назначен от кипърския притежател на компанията Никос Михайлидис за представител на главния актив на компанията у нас - " Спортни парцели Приморско " АД дружно с Иван Саздов.

Клипът свързва имената на Йордан Христов и брачната половинка му Силвия Николова с избухнал скандал за британските офшорни зони. Връзката е Майкъл Дойл от остров Сарк. През 2012 в офиса на компанията, ръководена от него и брачната половинка ми Белинда Ланион, влиза сътрудници на службите и прокуратурата, настояват създателите на видеото. Впоследствие двамата са наказани за пране на пари. Йордан Христов и Силвия Николова са пълномощници на компании на Белинда Ланион в България, настояват основателите на клипа. Нейни компании са имали съдружие в техни сдружения. 

Часове след публикуването клипът бе свалена за преправяне с уточнението, че от него ще бъде отстранена информацията, по която детето може да бъде разпознато.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР