Нов вид телефонна измама подвежда възрастните хора в Дупница. Този

...
Нов вид телефонна измама подвежда възрастните хора в Дупница. Този
Коментари Харесай

Нова телефонна измама подвежда възрастните хора в Дупница

Нов тип телефонна машинация подвежда възрастните хора в Дупница.

Този път мошениците се показват за чиновници на общината, а задачата им е имотна полза. Те се обаждат на домашния телефон, споделят, че е зародил документален проблем с техен парцел и оферират помощ да го отстранят, като посетят възрастните хора на място.

"Ало " измамници отмъкнаха 45 000 лв. от стара жена

За схемата сигнализираха от общината, откакто им се оплакала 76-годишна жена от града.

Схемата стартира с позвъняване на домашния телефон. От едната страна е "ало” лъжец, представящ се за чиновник на Община Дупница, а от другата - Надежда Велкова.

"Каза ми, че в Съвета има неверна информация по мой документ и би трябвало да се попълни нова данъчна декларация ", описа пред NOVA Велкова.

Мнимият чиновник съумява да убеди дамата, че би трябвало да се срещнат, като той даже би могъл да й помогне с документите, като я посети на адрес. Надежда се подвела, защото в действителност от няколко месеца приготвя документи за продажба на парцел.

Внимание: Нов тип телефонна машинация

След срещата дамата събрала нужните документи, само че вместо да чака втора среща с измамника, решила да отиде в общината, с цел да свърши по-бързо работата.

Там схваща, че за малко да стане жертва на имотна машинация. От общината с изненада схващат, че мошеникът е употребявам името на действителен техен чиновник, само че от различен отдел.

"По телефона звучеше образован, онлайн изглеждаше като подобен - към 55-годишен, с прошарена коса, добре облечен, доброжелателен ", разказала на полицията старата жена.

Надежда взема решение да не подава тъжба, тъй като постоянно й се налагало да се оправя с "ало” измамници.

По данни на полицията пенсионерите от Дупнишко са едни от най-атакуваните, само че за техен шанс и най-трудно податливите.

Властите приканват за повече подозрителност във връзка с телефонните позвънявания за искане на пари или документи.

Баба "измами " ало лъжец

"Документи и услуги се правят в постройката на Община Дупница. Услуги, когато са предлагани на открито - явно става дума за машинация ", акцентира представителят Христо Апостолов.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР