Нов вид опасна игра застрашава българските деца. Това предупредиха лекари

...
Нов вид опасна игра застрашава българските деца. Това предупредиха лекари
Коментари Харесай

Внимание, родители: Нова игра, по-зловеща от Син кит, застрашава децата

Нов тип рискова игра заплашва българските деца. Това предизвестиха лекари от Клиниката по изгаряния в „ Пирогов “. За да „ придобият магични сили “, момиченца палели котлони и печки, до момента в който родителите им спят. Идеята тръгнала от известен детски филм, показва NOVA, представена от Флагман.

„ Предизвикателство, което кара дребни момиченца да опитват, като сега в който нощните часове родителите са заспали ги приканват да включват газови котлони или различен тип електроуреди, като по този метод на сутринта те ще имат вълшебни сили “, сподели доцент доктор Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в „ Пирогов “.

Опасната мода е предизвикана от известното детско филче Winx Club, оляснява доцент Агирова. И макар че в България към момента няма регистрирани случаи на потърпевши деца, заплахата е действителна, тъй като анимацията е една от най-гледаните и у нас.

Има случаи на съществени изгаряния в Русия и те водят до трайно застрашаване на живота на детето, могат да завършат летално, с инвалидизация или трайно изкривяване.

Това не е първата рискова игра, която става известна у нас.

Преди това изключително нашумели бяха провокациите със сол и лед, търсенето на прикрито богатство и лъжицата канела, играта „ Син кит “.

" Сегашното потомство пораства по този метод, че му е насадена една концепция на предизвикването. Всичко е съревнование, конкуренция. Днес децата имат един обществен живот, който изисква едно огромно пъчене ", разяснява известният влогър Стан.

" Нашият наследник е на 9 години. Единият случай беше харчене на пари от кредитна карта. Сумата не беше по никакъв начин дребна. Имаше и различен случай, който доста ме тормози. Имаше един интервал, в който той непрекъснато ме питаше дали може да лети. Беше гледал детски филмчета, в които героите притежаваха вълшебен сили ", описа Жени Калканджиева.

" Трябва да се следи какво прави детето, да си до него и да чуеш всичко, което то желае да показа с теб ", добави Деян Благоев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР