Нов вид измами по селата в русенско. Непознати мъже се

...
Нов вид измами по селата в русенско. Непознати мъже се
Коментари Харесай

Нов вид измами с ренти за земи в Русенско

Нов тип измами по селата в русенско. Непознати мъже се пробват с подправени документи да купят на безценица ниви от възрастни хора и даже им дават обещание, че ще получават лихва и след продажбата им. Подобни закононарушения са били предотвратени преди дни в село Кошов. Това стана ясно по време на срещите на мобилните полицейски екипи с жителите на дребните обитаеми места.

Кошов, Иваново

Кметът на село Кошов описа, че двама непознати му показали пълномощие от притежател на ниви и поискали да им издаде уверение за наследници. Те обяснили, че документът им би трябвало, с цел да купят нивите от локалния гражданин.
Михаил Маринов - кмет на с. Кошов: Не им издадох удостоверението за наследници, защото в документа беше вписан единствено един правоприемник, а те са двама. Уведомих полицията, уведомих прокуратурата и договорката се скапе пред нотариуса. Така предотвратихме измамата - 18 дка ниви щяха да бъдат продадени за 700 лева  "Частен случай " още веднъж в ефира на Българска национална телевизия - "Жертва на имотна машинация "
След 4-годишно спиране в ефира на Българска национална телевизия още веднъж започва рубриката "Частен случай ". Всяка неделя след утринните вести ще представяме разнообразни проблеми...

Потърпевшият бил юноша с психологични проблеми, а майка му, която е вторият правоприемник, схванала за измамата и незабавно подала тъжба в икономическа полиция. В селото имало и различен несполучлив опит да излъгват възрастни хора. Мошениците желали да купят на безценница нивите им, с обещанието, че цялостен живот ще получават лихва.

На срещата с служителите на реда жителите от селото се оплакаха, че постоянно са атакувани и от телефонни измамници. Униформените чиновници за следващ път ги посъветваха.
контрольор Камен Колчевски - бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “: Трябва да знаят, че представител на полицията, чиновник, било по телефона, било персонално, в никакъв случай няма да им изиска пари за да се предотвратява някаква машинация или закононарушение.
За да бъдат предотвратени измамите, полицията търси подпомагане от банките, откъдето най-често възрастните теглят пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР