Нов вид дрога плъзна из страната. Синтетичното вещество е познато

...
Нов вид дрога плъзна из страната. Синтетичното вещество е познато
Коментари Харесай

Нов вид дрога плъзна из страната

Нов тип дрога плъзна из страната. Синтетичното вещество е познато като "Канибал ". Оказва се, че опиатът навлиза все по-сериозно на незаконния пазар у нас.

„ Трудно е да се дефинира за какво дрогата е позната с това име в страната ни “, изясни пред БНР шефът на Дирекция "Национален фокусен център за опиати и наркомании "Александър Панайотов.

По думите му веществото има доста наименования, измежду които "Ванила скай ", "Синьо кадифе " и "Облак 9 ".

"Самото вещество, което евентуално имат поради, последно е засечено в България 2013 година. Имаше такова засичане и през 2010-а. Мога да кажа, че беше сложено под надзор още през 2011 година. В Европа последно е било засечено в Испания през 2016 година ", разяснява Панайотов.

За изработката на опиата се употребява съставна част от шубрак, който се среща най-често в Североизточна Африка и Арабския полуостров.

"Този тип опиат е със подтикващ резултат. Най-често е обвързван с първична еуфория, физическа интензивност, неспособност да се спи, отвращение за хранене и пиянство на вода. При по-силни дози може да се стигне до параноидни психози, принуждение и даже до самоубийство ", счита специалистът.

В съпоставяне с метамфетамините „ Канибал “ води до 10 пъти по-силна взаимозависимост.

„ Нашите проучвания демонстрират, че най-често използването на опиати стартира сред 13 и 15 години, уточни още Александър Панайотов, като изясни, че се среща и спад във възрастта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР