Нов вид бира се появи в Германия като опит да

...
Нов вид бира се появи в Германия като опит да
Коментари Харесай

Koelt - най-новата германска бира се роди от стар спор

Нов тип бира се появи в Германия като опит да бъдат помирени позициите на пивоварите в Кьолн и Дюселдорф в разногласието кой прави по-добро питие.

Името е компромисно - " Кьолт " (Koelt), формирано от кьолнската Koelsch и дюселдорфската Alt бира.

Точно поради това алегорично е определено и мястото, където ще се сервира тя - в Монхайм тъкмо по средата сред двата града. Първите 800 литра са дело на трима иноватори - Ханс Берлин, Матиас Рос и Хенинг Баркли, които още търсят пивоварна, която да се заеме с всеобщо произвеждане. Средствата - над 20 000 евро, за техния стартъп са събрани посредством идея за финансиране в интернет.

Тепърва ще се види дали начинанието ще стане и сполучлив бизнес. Холгер Айхеле, началник на Германската федерация на хивоварите (DDB), споделя пред организация ДПА, че " всяк аседмица на пазара излиза нова бира ".

По данни на федерацията през 2016 година в страната е имало 1400 пивоварни (с към 100 повече спрямо 2006 г.) и над половината то тях са микро-пивоварни, произвеждащи не повече от 100 тона годишно. Пазарът е залят от многообразие - има над 6000 марката и 40 типа бира. Или, както обясняваАйхеле, можеш да опитваш по една друга бира всеки ден в продължение на 16 години без да повториш. " Кьолт " е 41-вият тип ", добавя той.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР