Нов вход на пристанище Лом бе открит днес по случай

...
Нов вход на пристанище Лом бе открит днес по случай
Коментари Харесай

С нова инвестиция в Лом беше отбелязана 180-годишнината на пристанището

Нов вход на пристанище Лом бе открит през днешния ден по случай честването на 180 години от откриването на пристанището.

На церемонията участваха шефът на държавното дружество "Пристанищна инфраструктура " Ангел Забуртов, регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, видинският митрополит Даниил, кметът на Лом Пенка Пенкова шефът на "Български пощи " Деян Дънешки и така нататък Новият автоподход е предопределен за леки и товарни коли, с изключение на него е построен огромен паркинг, ограда, портал, контролно-пропусквателен пункт, инсталирано е енергоспестяващо осветяване.

Инвестицията от страна на страната посредством предприятието "Пристанищна инфраструктура " е на стойност 2,3 милиона лв., заяви Ангел Забуртов. Той разяснява, че пристанището в Лом е притегателна точка за икономическо развиване на града и региона и чака в бъдеще в Лом да има нови производства поради близостта до пристанището и главните търговски коридори.

Кметът на Лом Пенка Пенкова съобщи, че хората в Лом не гледат на пристанището единствено като на кей за търговски кораби, а с него са свързани техните очаквания за по-добро бъдеще. Тя пожела триумф на пристанището в бъдещата му активност. Видинският митрополит Даниил освети новият вход на пристанището в Лом и отслужи водосвет. Дънешки, Забуртов и митрополит Даниил валидираха нова пощенска марка с изображение на пристанище Лом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР