Нов вариант за велоалеи по бул. Пенчо Славейков обсъжда Столична

...
Нов вариант за велоалеи по бул. Пенчо Славейков обсъжда Столична
Коментари Харесай

Правят велоалеи покрай Мадарската градина, местят ги от булеварда пред Александровска

Нов вид за велоалеи по бул. " Пенчо Славейков " разисква Столична община.

Причината е недоволството на неправителствени организации и велосдружения към концепцията трасето за колоездачи да мине от " Прага " до " Витоша " по тротоарите на " Пенчо Славейков ". Според тях това единствено ще натовари напредването, изключително в региона на болничните заведения от Александровска. Според тях велотрасето би трябвало да се обособи на пътната лента. 

Създаването на конфликтни и рискови обстановки сред пешеходците и велосипедистите и свиване на тротоарите безспорно ще докара до конфликти и неодобрение. Същевременно булевардът разполага с сред 5 до 6 ленти разполагаем на колите, а споделеният сред пешеходците и велосипедистите тротоар е с ширина по-малка от 3 метра, разясниха от Спаси София. 

Новият вид мести пътят на колоездачите по дребните улички в региона, изясни зам.-кметът Евгени Крусев пред OFFNews. По думите му специалистите ще излязат с дефинитивно решение в понеделник. 

Ако се одобри този вид велоалеи ще има по улиците " Доспат " и " Тунджа ", като в този случай колоездачите ще минават по част от маршрута си около градинката при Баня Мадара. 

През август велоалеи ще бъдат маркирани по платната по бул. „ Ген. Скобелев “ в сектора от пл. „ Руски монумент “ до бул. „ Христо Ботев “.  

Днес беше тествана тролейбусна линия 5 за „ Младост 2 “, като това е първото такова трасе, което се построява в София от 17 години, сподели Крусев, който ревизира построяването на новото тролейбусно трасе в региона. Отсечката е дълга 700 м, като действително ще удължи линията на тролейбус 5 с една спирка - по новата пътна връзка, която е издигната преди няколко години и ще стига до колелото, в което върти и рейс 306. 



От вторник се чака да стартира употребата на тази тролейбусна права, като остарялото колело ще остане аварийно, а главното ще бъде в „ Младост 2 ", уточни зам.-кметът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР