Нов уикенд на антиправителствено напрежение в Хонконг. Полицията се бори

...
Нов уикенд на антиправителствено напрежение в Хонконг. Полицията се бори
Коментари Харесай

Протестиращи в Хонконг настояват търговците да се върнат в континенталната част на Китай

Нов уикенд на антиправителствено напрежение в Хонконг. Полицията се бори с протестиращите, които минаха през търговски център с гледище търговците от континенталната част на Китай да изоставен територията , съобщи " Асошиейтед прес "

Протестът в Шън Шуй, покрай границата с Хонконг с континенталната част, беше част от напъните за оказване на напън върху държавното управление посредством нарушение на икономическата интензивност.

Около 100 протестиращи минаха през мола и викаха: " Освободете Хонконг! " и " Върнете се в континенталната част! "

Полицията сложи белезници на някои протестиращи . Един от офицерите е изстрелял и пикантен спрей по протестиращите и кореспонденти. Задържани досега са 14 души.

Протестите, които започнаха през юни поради оферти закон за екстрадиция, се разпространиха, като включиха претенции за повече народна власт и други недоволства.

Предложеният закон беше анулиран, само че протестиращите желаят оставката на водача на територията на територията Кари Лам и други промени.

Хората се оплакват, че държавното управление на Пекин и Лам ерозира автономията и гражданските свободи в западния жанр , обещани на Хонконг, когато някогашната английска колония се завърна в Китай през 1997 година

Хонконг, който няма налог върху продажбите и известност на същински артикули, е известен измежду китайските търговци, които купуват артикули за препродажба в континенталната част.

Шън Шуй беше мястото на конфликтите сред полицията и стачкуващите през юни.

По-рано тази седмица протестиращите разрушиха прозорци в комерсиалните зони по време на коледния празник. Някои се биеха с полицията.

От понеделник до четвъртък са задържани общо 336 души , някои от които са на 12 години, съгласно полицията. Това докара общия брой на задържаните за шест месеца митинги до близо 7000.

Протестиращите са развалили метростанции, банки и други публични уреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР