Нов туристически сезон е на прага, а летните проблеми с

...
Нов туристически сезон е на прага, а летните проблеми с
Коментари Харесай

Зимните курорти мрънкат, имало туристи, нямало кадри

Нов туристически сезон е на прага, а летните проблеми с неналичието на фрагменти се проектират и през зимата, макар че туризмът дава 12% от Брутният вътрешен продукт.
Поскъпването на артикули и услуги подвига и цените на кувертите за Нова година, а и на тези за възможна зимна почивка по ски пистите.
И до момента в който растеж в туризма има, и то резистентен, неналичието на фрагменти продължава да е драма.
Бившият ръководител на Агенцията по туризма Анелия Крушкова разяснява пред Bulgaria On Air, че този проблем продължава към този момент няколко години и са нужни старания от бизнеса и политиците, с цел да бъде решен.
" Тези фрагменти, които излизат от българските учебни заведения по туризъм, нормално се котират сносно в чужбина. Въпросът е за какво не се котират по този начин добре в България? ", попита тя.
Крушкова разясни, че фрагментите не остават у нас, тъй като образованието им не е обвързано с бизнеса и тъй като стабилността, която биха желали да имат работещите в туризма, се намира в чужбина.
Константин Занков от Института за разбори и прогнози в туризма пък изясни, че неналичието на фрагменти кара бизнеса да търси хора, които не са подготвени, а неподготвените служащи няма по какъв начин да защитят цената на услугата.
" Ако имаме високо качество на услугите, ние ще имаме високо възнаграждение на нощувките и на фрагментите ", настоя Занков.
Двамата разясниха и покачването в цените на новогодишните куверти и като цяло на една ски отмора по българските курорти.
Анелия Крушкова и Константин Занков подчертаха, че най-скъпите куверти постоянно свършват най-бързо, а най-евтините се изчерпват последно и двамата бяха безапелационни, че щом има туристи, които да заплащат по над 3200 евро за новогодишен пакет за няколко дни за двама, значи България разчупва определението за евтина алкохолна дестинация./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР