Нов туристически продукт ще бъде създаден по инициатива на Регионалния

...
Нов туристически продукт ще бъде създаден по инициатива на Регионалния
Коментари Харесай

Приключенска игра ще забавлява посетителите на замъка Баба Вида

Нов туристически артикул ще бъде основан по самодейност на Регионалния исторически музей във Видин. Той ще бъде създаден по плана "Мистерии и загадки в замъка "Баба Вида ", утвърден за финансиране по пилотната стратегия "Развитие на туризма в Северозападна България “ на Фондация "Америка за България “, заяви шефът на културната институция Десислава Божидарова.
"Това, което предлагаме на "Баба Вида ", е един тип да се потопим във Видинското царство. Това е по-скоро приключенска игра, само че с учебен темперамент, за всички хора, които демонстрират любознание и желаят да научат нещо ново за Видин и Видинското царство, и несъмнено за "Баба Вида " ", добави Божидарова.
Очаква се атрактивната игра да бъде включена в програмата на замъка "Баба Вида " през идната година. За да реализира концепцията си, музеят ще получи финансиране в размер на 14 500 лв..
По различен план културната институция е сътрудник на Нов български университет. Неговата цел е създаването на два нови архитектурно-исторически маршрута.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР