Нов туристически наръчник предлага интригуващи идеи за пътешествия из слабо

...
Нов туристически наръчник предлага интригуващи идеи за пътешествия из слабо
Коментари Харесай

Нов туристически наръчник дава идеи за пътешествия в Дунавска България

Нов туристически справочник предлага завладяващи хрумвания за пътешествия из едва познати места в Северна България. „ От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” (ИК „ Сиела”) на Гавраил Гавраилов, Михаил Михов и Весела Николаева ни среща с забавни обстоятелства от тракийското и римското завещание по земите ни в района, обръща внимание на предпазените територии и биоразнообразието и отделя особено внимание на виното и храната в Дунавска България.
Опера на Белоградчишките скали, хвърчене с балон край Видин, присъединяване в годишен рибен фестивал в Бръшлен и разходка с каяк до Дунавските пясъчни острови са едвам дребна част от десетките занимателни неща, които можете да вършиме в Северна България.
Авторите на „ Селата в България. Посоки за туризъм и култура” и „ Села и туризъм. Посоки за пътешествия из България” – Гавраил Гавраилов и Михаил Михов – описват в новата си книга за тези и редица други занимания в Дунавска България, повеждайки ни на щури завършения по малко познати места на север от Стара планина. В компанията на новата си съавторка – журналистката Весела Николаева – Гавраилов и Михов потеглят от Видин през Оряхово, Свищов и Русе и стигат чак до Тутракан и Силистра, с цел да опишат и снимат най-интересните места по поречието на Дунав. По пътя си тримата създатели се отбиват и през Белоградчик, Чипровци, Враца, Ловеч, Павликени, Разград – все места, свързани от епохи с огромната река.
Освен направления за пътешествия, книгата съдържа информация за етнографските групи в другите региони, за естественото благосъстояние и биоразнообразието по крайбрежията на Дунав, за лозята, виното, храната, традициите и други Посочена е също потребна информация – по кое време е уместно да се посети всеки регион, къде да отседнем, какви културни, исторически и естествени забележителности можем да забележим, като е обърнато внимание и на дунавските ни съседи Сърбия и Румъния.
От „ От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” научаваме повече и за банатската кухня, за господарите на Балкана – турлаците, даже за поклонническия туризъм на север от Стара планина и за най-хубавото място за спортно скално катерене сред Варна и Букурещ, тъй като Дунав, считат създателите на книгата, е за хората на свободния дух.
Луксозното издание продължава към този момент познатата линия с голям брой цветни фотографии и подробни описания, а бонус са многочислените любопитните обстоятелства за всеки регион.
На 19 декември в 11:00 часа в Ректората на Стопанската академия в Свищов Гавраилов и Николаева ще изнесат лекция, която ще бъде и предпремиера на книгата. Официалната премиера на „ От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” е на 20 декември от 18:00 часа в районна библиотека „ Любен Каравелов” в Русе. Входът и за двете събития е свободен!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР