Нов цех със 100 работни места беше открит днес в

...
Нов цех със 100 работни места беше открит днес в
Коментари Харесай

Борисов откри нов цех в завода за олио в Карапелит

Нов завод със 100 работни места беше открит през днешния ден в цех за произвеждане на олио в Карапелит. Инвестицията е за 3 милиона евро. Според премиера Бойко Борисов това е добър образец, защото заводът влага в подготовка на фрагменти в локалното учебно заведение и в нови технологии.

Още от директното включване на Светлана Ганчева

80% от олиото, което се създава тук и останалата продукция отиват за експорт.

Новият завод, който беше открит през днешния ден, е за екстракция на масло. Инвестицията от 3 млн. евро е вложена в нова автоматизирана линия.

Според шефа на завода това значи с изключение на по-големият потенциал - 300 тона за денонощие модифицирана продукция, ще има и по-високо качество на продукцията и по-малко замърсяване на околната среда.

Проблем с фрагментите има на всички места, споделиха работещите. В Карапелит са разкрили паралелка за дуално образование. Започналите подготовка към 20 възпитаници към този момент за втора година се приготвят и от технолози на завода за олио, тъй че да отговорят на критериите за работа с новата техника. Към момента в завода има експерти от страната и чужбина, най-вече от Украйна. Целта е квалифицираните в завода фрагменти да останат на работа тук.

Премиерът Бойко Борисов, който участва на откриването на цеха разяснява, че това е добър образец за дейности на вложителите.

Вижте какво сподели Борисов във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР