Нов, трети поред провал на поръчката за доставка на от

...
Нов, трети поред провал на поръчката за доставка на от
Коментари Харесай

Трети провал за последните 42 линейки, ще загубим ли 9 млн. лева?

Нов, трети подред неуспех на поръчката за доставка на от общо 400 коли за спешна помощ. Общият бюджет за всички медицински транспортни средства е 48 671 650 лева от оперативна стратегия „ Региони в напредък “. За последните 42, които трябваше да са вид В с нараснала проходимост е предопределена сумата над 9 млн. лева с Данък добавена стойност.

Тъй като поръчките – няколко на брой, са много атрактивни като стойност, всички бяха обект на бурни обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. Нито една не се организира без митинги и поредност от прекъсвания. Има дори процедури, които са спирани на всички вероятни по закон стадии – т.е., не еднократно, а неведнъж прекъсване на една и съща поръчка.
 Създават указател за частните коли за спешна помощ, Българска социалистическа партия упрекна Оперативна програма в лобизъм Създават указател за частните коли за спешна помощ, Българска социалистическа партия упрекна Оперативна програма в лобизъм
С обвинявания в лобизъм Народното събрание утвърди промени в Закона за автомобилните транспорти, с които се регламентира транспортът на заболели и ранени...

Последната – за 42-те коли за спешна помощ, освен, че е спирана на другите ѝ стадии кандидат-изпълнители, само че към този момент за трети път се стопира от възложителя – Министерство на здравеопазването. Третото преустановяване е подписано от служебния зам.-министър доктор Александър Злататанов още преди да са стигнали до отваряне на ценовите предложения. А стартът ѝ е през октомври 2020 година. Причината е, че са отстранени всички претенденти да я завоюват.

Фирма „ Екселор Холдинг Груп “ ЕООД – най-неуморна в митингите, е отстранена, тъй като не е потвърдила сходство с поставените критерии за асортимент и не е изпълнила условия на възложителя.

„ Медсис “ ЕООД  и „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ – тъй като офертите им не дават отговор на авансово оповестените условия: условие за висока проходимост и годен документ за сходство по Директива 2007/46/ЕО.  

„ Силвър Стар Моторс “ ЕАД – тъй като документите за базовия автомобил в офертата не е на български, а липса на документи за сходство с съответен европейски правилник.
 Сделка за милиони за 42 коли за спешна помощ ще има, не се приема, че поръчката е нагласена Сделка за милиони за 42 коли за спешна помощ ще има, не се приема, че поръчката е нагласена
С определение на Върховния административен съд (ВАС) и решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разблокирана поръчката з...

Припомням, че през октомври предходната година сред 20 незабавни центъра в страната бяха разпределени 28 оборудвани линийки 4х4, вид В по контракта със „ Ситроен “, от която бяха купени 78 санитарни автомобила.

Досега Министерството на здравеопазването има подписани три контракта за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 коли за спешна помощ, финансирани с европейски средства. Проблем е обаче, че срокът за осъществяване на плана изтича на 23-ти октомври тази година, защото надали оставащото време ще стигне за започване и довеждане докрай на още една, четвърта поръчка, за последните 42 коли за спешна помощ.  

Първият опит датира от март 2018-та година, когато за тях нямаше нито една подадена оферта. Вторият беше през октомври същата година. Тогава се явиха двама претенденти - " Екселор Холдинг Груп " и консорциум сред " Метаинженеринг " ЕООД, " Давид Европейска комисия " ЕООД и " Медицинска техника инженеринг " ООД. 

Всички оферти бяха оповестени за неотговарящи на авансово оповестените условия, защото колите за спешна помощ им не съответствали на условията на възложителя. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР