Нов тренажорен комплекс ще подобри уменията на военните ни пилоти.

...
Нов тренажорен комплекс ще подобри уменията на военните ни пилоти.
Коментари Харесай

Изцяло компютърен клас стартира за пилотите от базата в Долна Митрополия

Нов тренажорен комплекс ще усъвършенства уменията на военните ни водачи. Така за първи път у нас ще започва напълно компютърен клас във военновъздушната база в Долна Митрополия. Това ще разреши на водачите да упражняват в извънредно рискови условия.

Новият тренажор на аероплан " Пилатус " разрешава осъществяването на всички детайли от висшия пилотаж. Демонстрация направи персонално ръководителят на парламентарната комисия по защита военачалник Константин Попов.
военачалник Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народно събрание: Такъв тренажор дава доста действителна визия. Все едно си във въздуха. Усещанията са доста близки. Когато имаш тренажор доста по-малко ти се случват белите, които могат да ти се случат във въздуха.
Системата разрешава курсантите да отработят всички процедури, както и обстановки на повреди. За първи път ще могат да се упражняват и нощни полети.

Тихомир Игнатов: Този симулатор е връзката сред дебелите книги и действителните условия в небето. Грешките при полетите с него обаче не са съдбовни.
Интерактивната система е направена по този начин, че автоматизирано да следи за пропуски в образованието на водача. Така курсантът се качва безусловно квалифициран в машината.

Досега летците са изучавали устройствата на самолета само на земята, до момента в който пристигна моментът за първия полет.
подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир по летателната подготовка: Нивото на симулация на този полетен тренажор е извънредно огромно. Така че избрани типове подготовки като да вземем за пример навигационните процедури и спешните процедури този нальот на тренажора се приема едно към едно към нальота летян на същинския аероплан.
Целият подготвителен комплекс коства 4 милиона лв.. Изчисленията демонстрират, че интерактивната система ще понижи с към 40 % разноските за поддържане на подготовката на бъдещите военни асове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР