Нов тон в диалога между Дондуков 1 и Дондуков 2.

...
Нов тон в диалога между Дондуков 1 и Дондуков 2.
Коментари Харесай

В края на председателството: Нов тон в диалога между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2

Нов звук в разговора сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2. След серия рецензии и на финала на европредседателството ни, президентът похвали кабинета за свършеното за Западните Балкани.

Румен Радев съобщи, че държавното управление е посочило кураж и е привлякло вниманието на Европа върху този район.
Снимка: bTV
Премиерът Борисов пък изиска Европейски Съюз да затвори външните си граници и мигрантите да се позволяват единствено през формалните гранични пунктове.

Снимка: bTV
Румен Радев: Правителството сподели кураж с тематиката за Западните Балкани Премиерът Бойко Борисов изиска всички външни граници на Европейски Съюз да се затворят и мигрантите да се пропущат единствено през контролни пунктове
Миграцията и Западните Балкани са главните проблеми, които в случай че не бъдат решени ще се отразят дълготрайно на съюза. Това стана ясно от думите на премиера пред депутатите от европейските национални парламенти.

По въпроса за миграцията той загатна, че европейската комисия е похарчила 26 милиарда евро в доклада си и има 1 млн. бежанци, а у нас са дадени 160 млн. евро, усвоени са 80 млн., а мигрантският напън е нулев.

Президентът похвали държавното управление за куража и упоритостта да наложи Западните Балкани в дневния ред на Европа, макар проблемите с излизането на Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка, комерсиалните разногласия с европейския съюз и полемиките по пакета " Мобилност. "

Бойко Борисов пресметна, че за плановете, които подсигуряват инфраструктурна съгласуваност в района ще трябват 32 милиарда евро, а единствено за войната в Косово са изхарчени 50 милиарда Той уточни като образец ръкостискането сред президентите Вучич и Тачи и договарянето сред министър председателите Ципрас и Заев за името на Македония.

Външният министър Екатерина Захариева акцентира, че идната седмица е извънредно значима, тъй като в Брюксел ще се разисква въпроса с разширението на съюза.
Курц: Западните Балкани остават приоритет и за австрийското председателство Виена поддържа концепцията за единно икономическо пространство в района
Македонският министър е обяснил пред сътрудника си, че 80% от жителите на Македония са за европейската вероятност

„ Заради казуса с името бяхме затворени пред вратата на НАТО и Европейския съюз прекалено много години и търсехме ключа, тъй като друга врата няма да има, която да се хлопне пред лицето ни”, разяснява Никола Димитров.

Външният министър на Македония изясни, че държавното управление приготвя законопроекта за преименуването на страната.

Референдумът за името в Македония ще е през септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР