Нов тип заплаха получиха 18 варненски училища по имейл адресите

...
Нов тип заплаха получиха 18 варненски училища по имейл адресите
Коментари Харесай

Нови заплахи към училищата - ще се стреляло

Нов вид опасност получиха 18 варненски учебни заведения по имейл адресите си. Този път известията гласяха, че ще се стреля, съобщава Българска национална телевизия.

Подателят също е друг от този от предходните два дни. Учебният развой няма да бъде прекратен на този стадий, само че през целия ден ще има засилено полицейско наличие, твърдят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Обичайните бомбени закани по имейл получиха 35 учебни заведения в София, сред които и Финансово стопанската гимназия, към 10.05 ч. тази заран. Някои от просветителните институции, които през днешния ден са получили сигнали, към момента не са възстановили образователния развой след вчерашната серия закани.

В Бургас също продължават заканите за сложени взривни устройства. Днес такива имейли са получили две училища - Руската гимназия и ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ".

Основното учебно заведение е получило заплашителното известие към 8:30 ч., а заместник-директорът е призовал по уредбата всички да изоставен постройката. Голяма част от персоналните движимости на децата са останали вътре в учебното заведение, което ще остане затворено до на следващия ден.

В област Плевен са постъпили 7 сигнала по имейл за сложени бомби в учебни заведения, оповестява представителят на ОДМВР Марияна Цветкова, представена от БНР.

Полицията ревизира всяко застрашено образователно заведение, като досега не е намерено взривно устройство. Ръководствата на учебните заведения ще преценят дали да продължат образователните занятия.

В Ямбол 8 училища за получили заплашителни имейли, като образователните занятия са прекъснати в границите на 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски екипи, а ситуацията на всички места е спокойна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР