Нов тип лазерна система, въз основа на която ще бъде

...
Нов тип лазерна система, въз основа на която ще бъде
Коментари Харесай

Лазер, който ще спаси Земята, създадоха учени от САЩ и Русия

Нов вид лазерна система, въз основа на която ще бъде допустимо построяването на лазери, с цел да се отбрани Земята от метеорити, е основан от екип учени от Съединени американски щати и Русия.

В създаването са взели участие учени от Руския народен проучвателен университет „ Королев Самара “, дружно с сътрудниците от филиала на Физическия институт „ Лебедев “ на Руската академия на науките и Американския университет в Емори, предават информационните организации.

Устройството е основано съгласно концепцията на професора по химия в университета Емори Майкъл Хейвън. Той употребява диодно лазерно излъчване за напомпване, а в специфична камера атоми на инертни газове (неон, аргони, криптон, ксенон) се привеждат от метастабилно възбудено положение в плазма, основана от електрически разряд при налягане близо до атмосферното.

Инсталацията е в положение да създава непрестанно лъчение с мощ до няколко мегавата.

„ Активната среда на подобен лазер съдържа единствено инертни газове, което доста опростява техническата реализация и ви разрешава да създадете химически инертна версия на лазерна установка, за разлика от лазерите за изпаряване на алкални метали “, споделя Майкъл Хейвън.

Освен за битката с метеоритите, инсталацията може да откри приложение и в промишлеността.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР