Нов тип кражби в София - крадците отварят врати с

...
Нов тип кражби в София - крадците отварят врати с
Коментари Харесай

Нов тип кражби в София: Отварят врати с ключовете в тях

Нов вид обири в София - крадците отварят порти с ключовете в тях. За увеличение на случаите от този тип алармират и подадените тъжби в Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Нова тв.
Умелите крадци към този момент могат да влязат в дома ви като употребяват личните ни ключове, оставени на вратата, посредством устройства от външната страна на вратата. Схемата работи единствено при така наречен " касови брави ", а проникването става за секунди.
Експертите настояват, че даже ключът да не е в ключалката, пробиването на този вид брави е детска игра за обирджиите.
Най-много такива обири са регистрирани в София, Варна и Бургас. Според криминалисти в множеството случаи нарушителите работят в група – от по двама-трима души. Повечето кражби в жилищата се правят в интервала сред 8 и 11 ч. сутринта, когато по-малко хора са си у дома, или нощно време, до момента в който спим. Преди това жилището се следи най-малко 3-4 дни, а на крадците са нужни 3-4 минути, с цел да разбият вратата.
Как да се защитим?
Според криминалистите по-рискови са брави със стърчащи на открито патронници, панти от завиващ се вид. По - сигурни са двустранно и многостранно заключващите се брави. 
Експертите поучават да сменим " касовата ключалка " с какъвто и да е вид " патронна ". На пазара те могат да се намерят за 200-300 лева, а патроните – от 500. Съществуват и отбрани, които могат да се сложат върху патрона и той не може да бъде манипулиран.
Най-добре ще е да имате външна врата от метал или солидно дърво с минимум три окачвания на пантите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР