Нов тип измами с козметика менте в интернет. Търговци използват

...
Нов тип измами с козметика менте в интернет. Търговци използват
Коментари Харесай

Измамници точат сметките ни чрез сайтове с фалшива козметика


Нов вид измами с козметика менте в интернет. Търговци употребяват нерегламентирано лица на известни персони или подправени профили, с цел да популяризират парфюми и гримове със подозрително качество и необоснован резултат, осведоми Нова тв.

Всеки ден митничарите стопират вноса на хиляди парфюми, бяла и цветна козметика. Конфискуваните артикули до този миг са повече от предходната година. Контролът в интернет обаче е по-труден.

Чрез уеб сайтове за подправена козметика може да се откраднат персонални данни и банкови карти, предизвестяват специалисти.

"Чрез тези уеб сайтове могат да бъдат откраднати персонални данни, финаносва информация като ви карат да попълвате данните от персоналните си карти... Освен това тези подправени уеб сайтове употребяват логата на известни български медии и съществени публицисти. А съществени медии нямат процедура да популяризират медикаменти лии хранителни добавки ", разяснява Явор Колев от отдел "Компютърни закононарушения " към ГДБОП.

Повечето от сайтовете-фантоми са регистрирани в чужбина. В тях информация за търговеца липсва, а в случай че има контакт, при инспекция се оказва подправен и на него не може да бъде открит никой.

Популярни се оказаха забъркани в популяризирането на подправена козметика, без даже да знаят. Например - журналистката Миролюба Бенатова. Сайт с нейна фотография популяризира козметика за красива кожа. "Никога по никакъв метод не съм била рекламно лице на каквото и да било, в това число и козметика... Една такава подправена реклама би могла да сътвори неприятно отношение към мен като към персона ", безапелационна е тя.

Димтър Маргаритов от КЗП декларира: "Освен заблуждаващото обръщение на сходни уеб сайтове, тук се намесват и известни хора и се визира тяхното персонално пространство. Съветът ми към потребителите е, с изключение на да подхождат с нужното "здравословно съмнение " към обещаваните фантастични резултати, доста да внимават и по кое време и на кого дават своите данни, тъй като след това те могат да бъдат употребявани нерегламентирано ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР