„Нов театър НДК стартира първото издание на „Летен театрално-музикален фестивал,

...
„Нов театър НДК стартира първото издание на „Летен театрално-музикален фестивал,
Коментари Харесай

Летен театрално-музикален фестивал в „Нов театър" НДК

„ Нов спектакъл " НДК започва първото издание на „ Летен театрално-музикален фестивал ", който ще се организира през целия месец юли. Любителите на театралното и музикално изкуство ще бъдат зарадвани с една вълнуваща опция на културния живот в София. Известни създатели - артисти, режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади гении, сплотяват напъните си в основаването на атрактивния „ Летен театрално-музикален фестивал ".
Жителите и гостите на София ще имат опция да се насладят на театрални спектакли, които са изкушени от музикалното изкуство и са с подчертана музикална устременост. Фестивалът показва също и концерт-спектакли на надарени млади реализатори, както и рок-група „ Епизод ". В програмата са включени видеозаписи на мюзикъли като „ Исус Христос суперзвезда ", „ Чикаго ", „ Зоро " и други основани от Националния музикален спектакъл.



Присъстват също филми с очебийно музикално наличие, „ Малка нощна приказка " с присъединяване на Тодор Колев, както и документалните - за живота и творчеството на Михаил Белчев - „ Един живот ария " и „ Процесът „ Чикаго ", за основаването на мюзикъла „ Чикаго ". „ Летният театрално-музикален фестивал " ще срещне феновете с най-новия театър на „ Нов спектакъл " НДК - „ Котка върху парещ ламаринен покрив " на Т. Уилямс и музиката на Дж. Гершуин и Нина Симоне и харизматичното присъединяване на Йоана Буковска-Давидова. Премиера ще има спектакълът на Мира Радева и Ал. Кипров - „ Мъжете на Едит Пиаф " с музиката на Едит Пиаф. Премиера ще има и концерт-спектакъла на „ Епизод " по романа на Неда Антонова и музиката Симеон Христов. Ще ви срещнем с авторският театър на Недялко Йорданов „ Две дами без да се счита мъжът " по музика на Хайгашот Агасян. От театралните спектакли програмата включва още: „ Отворена брачна двойка " със специфичното присъединяване на Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и други, композитор - Дони; „ Невъзможна обич " от Роси Русева и музика Жоро Стоев; „ Два билета за Париж " с режисьор Робин Кафалиев и други

Програмата на фестивала можете да видите тук: http://newtheatre.bg/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР