Нов строеж се появи на метри от скалите в черноморското

...
Нов строеж се появи на метри от скалите в черноморското
Коментари Харесай

И в Синеморец се строи на метри от морето

Нов градеж се появи на метри от скалите в черноморското село Синеморец и в границите на естествен парк Странджа. Близо до локалната забележителност- скалите Корабите, би трябвало да бъде направена вила.

Строежът, провокирал публично неодобрение, е краткотрайно спрян от община Царево по официални аргументи – не били спазени нормите на проекта за сигурност и здраве, заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред бТВ. Изграждането на вилата, чиито основи са към този момент сложени, е утвърдено от районната екоинспекция в Бургас през 2017 година Плановете на вложителя са да направи още една постройка в прилежащ имот.

Според уеб страницата " Биволъ " парцелите са благосъстоятелност на арх. Добромир Добрев, който има общи планове със строителната компания " Артекс ". Дружеството стана известно с продажбата на преференциални цени на парцели на политици от ГЕРБ, отпред с някогашния към този момент зам.-председател на партията Цветан Цветанов. " Артекс " е вложител и реализатор и на противоречивия небостъргач " Златен век " в столичния кв. " Лозенец ".

Според природозащитникът и столичен общински консултант от " Демократична България " Тома Белев строителството в границите на парк „ Странджа “ и на община Царево е нелегално. Причината е, че общината няма настоящ общ организационен проект. Той напомня, че за действието на остарелия има заповеди за прекъсване на използването му, а новият към момента не е утвърден, макар че се приготвя от години.

Проверка на уеб страницата на бургаската екоинспекция демонстрира, че в последната година е в съгласие и строителството на пет вилни здания в местността " Поляните " в Синеморец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР