Нов спор за заведенията на булевард Витоша. Според неправителствената организация

...
Нов спор за заведенията на булевард Витоша. Според неправителствената организация
Коментари Харесай

Потъпкват ли закона собственици на заведения по Витошка?

Нов спор за заведенията на бул. „ Витоша ”. Според неправителствената организация „ Спаси София ” доста притежатели на заведения потъпкват закона, като завземат повече място от пешеходната зона с тенти и маси, в сравнение с им се поставя. Те упрекват Столичната община в безучастие и желаят оставки. Собствениците пък споделят противоположното - че са подложени на непрекъснати инспекции и условията към тях стават от ден на ден.
„ Нарушенията са всеобщи. Цари монополизиране на общественото пространство от голям брой структури и детайли, които са в ущърб. Конструкциите, декингите, разполагането на маси отвън утвърдената зона, заграждане на дървета, са измежду проблемите. Архитект Здравко Здравков ни изясни, че се създават методически инструкции за слагането на такива обекти. Искаме промени в посока на по-добра регулация, по-добра среда за правене на бизнес и по-добри обществени пространства, съобщи Андрей Зографски от „ Спаси София ” пред Нова телевизия.
„ Считаме, че това е следващата операция на публично мнение. От година нашата асоциация работи с арх. Здравков за смяна и контролиране на целия бизнес на бул. „ Витоша ”, а и в цяла София. Това, което настояват от „ Спаси София ” всеобщо не е правилно. Всичко ситуирано е в позволение ”, уточни ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
„ Столичният инспекторат е виновен единствено за преносимите уреди, които се разполагат. Имаме нарушавания и площите се уголемяват. Налагаме наказания и надзор. Актовете стартират от 300 лева и стигат до 2 500 лева Ако някой от притежателите не желае да съблюдава закона и разпоредбите има друга алтернатива, съгласно която се задържат краткотрайно маси и столове. Тази година на „ Витошка ” имахме шест такива случая ”, изясни инж. Янислав Чулев от Столичния инспекторат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР