Нов спектакъл за възрастни поставя на варненска сцена режисьорът Теди

...
Нов спектакъл за възрастни поставя на варненска сцена режисьорът Теди
Коментари Харесай

Теди Москов поставя „Уестърн“ в Кукления театър

Нов театър за възрастни слага на варненска сцена режисьорът Теди Москов. Вдъхновен от филмовия шедьовър на Алън Пен „Малък огромен човек“ с Дъстин Хофман в основната роля, той показва своя театрална версия на одисеята на един бял мъж, похитен като дете и отгледан от индианците, а след това попаднал в плен на белите. Любопитното е, че режисьорът е избрал да сложи „Уестърн“ на сцената на Държавния куклен спектакъл.

„За пети път работя с куклените артисти. Те са от най-хубавите трагични актьори – наедно с немската ми натрупа и българските комедианти, с които съм правил телевизионното шоу „Улицата“, показа Теди Москов ден преди премиерата на „Уестърн“ на 16 февруари. Театралният вид на ролята на Хофман е поверен на Красимир Добрев. Съдбата го лашка сред мошеници и духовници, сред християнски морал и алкохолна взаимозависимост, сред шведска и четири индиански съпруги. Той е заставен ту да бъде с белите, ту с индианците, само че не убива никого и не става изменник.

„Поднесената с усмивка драма обаче не е чист типичен уестърн, а демонстрира и животът ни през днешния ден – подобен, какъвто е“, посочи в задатък Москов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР