Нов случай с полет, пропуснал граничния контрол в София. Частен

...
Нов случай с полет, пропуснал граничния контрол в София. Частен
Коментари Харесай

Нов случай на полет, пропуснал гранична проверка на летище София

Нов случай с полет, пропуснал граничния надзор в София. Частен аероплан с шестима души на борда, който е пътувал за Гърция, не е бил тестван от граничните управляващи на летище София. Вината за пропуща е на оператора, отговарящ за полета, който не е уведомил управляващите, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Самолетът е изхвърчал от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция. Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил " Гранична полиция ". Това изясни шефът на службата Светлан Кичиков и добави: " Въпросният аероплан, той е частен, дребен. С пет лица е бил на борда. Когато е добита такава информация, незабавно са известени гръцките управляващи, където са тествани, открити са лицата. Няма по тях нещо, което да е притеснително. Малките самолети подлежат на различен надзор и наземният оператор в действителност е позволил една груба, груба такава неточност ".

Летищните оператори и " Гранична полиция " се събират на заседание в сряда. Вече е почнало следствие. От Софийското летище допълниха, че става дума за човешка неточност и съответният чиновник е отхвърлен от работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР