Нов случай, при който възпитателка в дом за деца прилага

...
Нов случай, при който възпитателка в дом за деца прилага
Коментари Харесай

Възпитателка обяснила с шамари на дете с увреждания да не ѝ пипа телефона

Нов случай, при който възпитателка в дом за деца ползва принуждение като способ на образование - този път в Пазарджик.
Случаят е станал факт преди десетина дни, като за него се схваща едвам в този момент - след дейности на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). ДАЗД към този момент е почнала инспекция.
За какво става въпрос - работещи в дневен център в Пазарджик виждат дете с увереждания, което очевидно е измъчвано. Това е личало по синини и охлузвания по тялото му.
Бързо се схванало, че отговорна е една от учителките. Детето обичало да си играе с мобилни телефони - това го успокоявало, само че един ден нямало подобен на разположение и то протегнало ръка към телефона на възпитателката. Тя обаче реагирала по способ " Макаренко " - не с пояснения, а с удари.
Съдебно-медицинска експертиза е удостоверила, че детето е бито. Сега за него се грижи психолог - с цел да преодолее контузиите. Служитлаката към този момент е осъдена и веротяно няма да остане на работа, оповестява Bulgaria on Air. Прокуратурата също ревизира станалото.
Случаят мъчително припомня за този от Габрово и дом " Хризантема ", който Actualno.com разкри през януари тази година. Там потърпевшите деца бяха повече, а случилото се се трансформира в същинска медийна сага, защото бяха забъркани повече работещи в центъра. В последна сметка директорката на центъра Маринела Лазарова беше уволнена - тъй като подала сигнал късно, а като главен провинен се очерта шефът на дирекция " Образование и обществени действия " в Община Габрово Даниела Василева, която в последна сметка подаде оставка. По думите на Лазарова, Василева е желала да се работи " по-внимателно " по сигнала - тъй като забъркани били хора от личния състав на дома, които били близки със самата Василева.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР