Нов случай на заразен с лаймска болест врачанин отчитат от

...
Нов случай на заразен с лаймска болест врачанин отчитат от
Коментари Харесай

Внимание! Опасни зарази върлуват из Враца

Нов случай на инфектиран с лаймска болест врачанин регистрират от Регионалната здравна ревизия. Toва е третият болен от рисковата болест за последния месец, демонстрира информация на BulNews.bg.
Лаймската болест се предава посредством захапване от кърлеж. Ранните признаци включват висока температура и настинка, главоболие, меланхолия. Забавено, незадоволително като дълготрайност или несъответстващо лекуване може да докара до съществени и мъчно лечими или нелечими последици.
Точно преди старта на образователната година отшумява взривът на болните от варицела. От Регионалната здравна ревизия оповестяват за едвам трима, олепили шарката. Един врачанин пък е болен от туберкулоза.
Два случая на хепатит в региона регистрират здравните управляващи. Единият инфектиран е с по-леката форма – вид А. Другият обаче е с надалеч по-сериозната вирусна зараза хепатит С. Тойсе популяризира посредством кръвопреливане, шерване на игли при наркозависими, стоматологични интервенции, татуировки, хемодиализа, а в редки случаи и при сексуален контакт.
Хепатит С е едно от най-сериозните болести на черния дроб. Острата му форма отшумява бързо, без да оставя трайни увреждания, само че при огромен % от хората минава в хронична. Това може да докара до съществени чернодробни болести, в това число цироза и рак на черния дроб
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР