Нов случай на вандализъм срещу движещ се влак е станал

...
Нов случай на вандализъм срещу движещ се влак е станал
Коментари Харесай

Вандали замеряха с камъни мотриса на БДЖ край Кюстендил

Нов случай на вандализъм против движещ се трен е станал нощес в региона на Кюстендил, оповестяват от пресцентъра на БДЖ.

Около 21:40 ч. дизелова мотриса „ Дезиро ”, обслужвала пътнически влак от София за Кюстендил, е замеряна с камъни в сектора сред с. Копиловци и Кюстендил. В резултат са счупени 5 странични стъкла на мотрисата, която е част от най-новия преносим състав на националния железопътен транспортьор.

При случая няма потърпевши пасажери или чиновници на железницата, само че сходен вандалски акт сериозно застрашава живота и здравето на пасажерите и чиновниците. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, изясняват от БДЖ.

Нанесените вреди на мотрисата се равняват на 12 хил. лева, като цената на едно ново странично стъкло е към 3 хил. лева Ежегодно поради сходен вандализъм националният железопътен транспортьор понася вреди в размер на стотици хиляди левове. 

От началото на 2017 година това е 75-ият случай, при който влакове на „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденция е извънредно тревожна, тъй като за цялата минала година случаите са общо 75.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР