Нов случай на убити коне във Вършец! Освен намерената мъртва

...
Нов случай на убити коне във Вършец! Освен намерената мъртва
Коментари Харесай

Какво става във Вършец? Три коня са намерени убити, още четири - простреляни

Нов случай на убити коне във Вършец! Освен откритата мъртва бременна кобила, открити били още два натрупа, научи BulNews.bg. Други 4 коня са били простреляни, споделиха от пресцентъра на полицията.
Припомняме, че към 14 часа през вчерашния ден 46-годишен гражданин на курортния град съобщил на телефон 112 за умъртвеното си животно. Мъжът разказал на униформените, че в местността "Обреща " в землището на село Долна Бела Речка е намерил натрупа на кобилата си, която е била изчезнала преди няколко дни. Аутопсия посочила, че тя била намушкана в корема.
Оказало се, че това не е първият подобен случай. Предишния ден в полицията бил получен сигнал от 39-годишната В.С. от Вършец, съгласно която в землището на града има мъртви коне. При осъществената инспекция бил открит убит кон, благосъстоятелност на подалата сигнала жена. Открити били още 4 животни с огнестрелни рани, само че живи. Те са на К.И. /25 г./, С.К./25 г./ и С.Б./27 г./, всички от Вършец. Малко по-късно е открит втори починал кон, намиращ се в местността "Под Кюнеца ", благосъстоятелност на А.И. /32 г./.
Всички животни са били пуснати безстопанствено, на паша и не са регистрирани по надлежния ред, споделиха от полицията.
Както BulNews.bg заяви, през вчерашния ден от полицията заловили трима души, които се пробвали да освободят коне от волиера за задържане на безстопанствени коне в двора на бившето дружество БКС към община Вършец. Те разрушили катанец и съумели да освободят едно животно, само че били хванати. Това са И.А. /46 г./, Г.И. /30 г./ и К.И. /25 г./, и тримата от Вършец. Не е ясно дали те са съпричастни с предходните случаи.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР