Нов случай на новия Делта плюс вариант на COVID-19 е

...
Нов случай на новия Делта плюс вариант на COVID-19 е
Коментари Харесай

Нов случай на Делта плюс откриха в Пловдив

Нов случай на новия Делта плюс вид на COVID-19 е открит в Пловдив. Пробата е взета в интервала сред 21 октомври и 3 ноември и е изпратена в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Общо за този интервал от пловдивските лаборатории са изследвани 51 проби. При всички тях е открит Делта разновидността. Освен Делта плюс са засечени още 13 подварианта.

Делта разновидността господства в цялата страна и е потвърден при всички оценени в интервала 554 клинични проби със SARS-CoV-2. Новият Делта плюс вид е открит в 20 от пробите. Един пациент с Делта плюс е приет в болница, 16 са на домашно лекуване, един е оздравял, а двама са умряли.

Пробите с Делта плюс отвън Пловдив са взети от пациенти в Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Сливен, София, Стара Загора и Търговище.

От август 2021 година Делта разновидността е разграничен на типичен (B.1.617.2) и подварианти означени с AY и следващ номер. Класификацията на подвариантите на Делта се употребява за епидемиологично наблюдаване на пандемията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР