Нов случай на коронавирус COVID-19 е установен в Русе. По

...
Нов случай на коронавирус COVID-19 е установен в Русе. По
Коментари Харесай

Нов случай на коронавирус в Русе - 69-годишен със симптоми

Нов случай на ковид COVID-19 е открит в Русе. По данни на Регионалната здравна ревизия на територията на региона е установено лице, заболяло от ковид. Става въпрос за 69-годишен мъж от Русе, който от 01.07.20 година се оплаква от изпотяване и нараснала телесна температура. През миналия петък обаче измежду признаците се появяват още леки болки в гърлото, както и слаба кашлица. Същият ден е приет в болница в обособения бранш за лекуване на пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков – Русе “.
До Белодробната болница 69-годишнят мъж стига с автомобил на собствен другар, който все още е подложен под 14 дневна домашна карантина. От направеното му рентгеново проучване излиза наяве съществуването на пневмония. За в този момент пациентът е в устойчиво положение. Няма данни да е контактен на някой от откритите преди този момент случаи с COVID-19 в област Русе. Медицинският личен състав, обслужвал пациента, е употребявал персонални защитни средства. Важно е да се означи, че новоконстатираният случай ще бъде разгласен в Единния информативен портал най-вероятно на следващия ден (06.07.20 г.). От Областна администрация - Русе напомнят, че към статистиката са маркирани още двама пациенти с COVID-19, които са родом от Русе, само че живеят надлежно в Бургас и София.
С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 36, като дейните случаи са 19. 7   от тях са приети в болница, а останалите 12 са на домашно лекуване. От началото на пандемията броят на излекуваните от коронавирусна зараза в област Русе е 17. От тях 13 са били на домашно лекуване, а другите 4-ма са били приети в болница. Интересен е и фактът, че от дейните случаи в района 26% са мъже, а дамите са 74%, което като численост значи надлежно 5 и 14 души. Подобно е и разпределението при всички болни от началото на пандемията в района - 22 са дамите, а мъжете са 14, което в проценти е респективно 61% и 39%.
Към момента поставените под карантина в региона лица са 440 , а за други 5 837 тя към този момент е изтекла. Така, общият брой на лицата, които са били или не престават да бъдат под карантина, е 6 277.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР