Нов случай на граждански арест в Пловдив. Този път в

...
Нов случай на граждански арест в Пловдив. Този път в
Коментари Харесай

Адвокат за екшъна в Т Маркет: Нещо невиждано, което не мога да опиша

Нов случай на цивилен арест в Пловдив. Този път в задържането е взел участие и юрист. Криминалният екшън се е разиграл в хранителен магазин в жк " Тракия " пред очите на минимум 30 очевидци.  Крадците са били не един, а двама. Заради гражданския арест се е наложило комерсиалният обект наложително да затвори порти, а клиентите са останали вътре заключени.

" Случайно пиех кафе наоколо, когато видях, че витрината на магазина се чупи от вътрешната страна с железна количка. След това излезе едно момче. Усетих, че не е доброномарен и се наложи да го ударя. Друг човек наоколо се опита да го задържи, само че не съумя и крадецът избяга ",  разказа адвикатът, взел участие в задържането.

По думите му той влезнал в магазина, откакто се обадил на незабавния телефон 112.

" Влязох и видях, по какъв начин няколко души в магазина са задържали втори човек. Стана нещо невиждано, което не мога да опиша. В магазина имаше крещене и кряскане за помощ. Крадецът потегли към с бокс и 30-сантиметров нож. Удари ме, само че съумях да го обезвреждам ", споделя той.

Магазинът е Т-Маркет. Официална информация от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив във връзка с инцидента е следната:

" В събота по обяд на тел. 112 постъпил сигнал, че в търговски обект в жк " Тракия “ двама мъже правят кражба на марков алкохол. При опит да избяга единият бил заловен от чиновници на частната охранителна компания благодарение на клиенти.

Вторият обаче съумял да се отдръпна в незнайна посока през витрината, която счупил. Пристигналият незабавно на място патрул на Пето районно управление (на МВР) открил, че арестуваният е на 22 години, с голям брой регистрации в полицията.

Той е отведен за период до 24 часа в районното ръководство. Известна е самоличността и на другия съпричастен към закононарушението. Предприети са дейни дейности за издирването му, защото сега се укрива от чиновниците на реда ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР