Нов случай на африканска чума по свинете е установен в

...
Нов случай на африканска чума по свинете е установен в
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума в Русенско

Нов случай на африканска чума по свинете е открит в област Русе. Това бе обявено през днешния ден на съвещание на Областната епизоотична комисия, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Положителната проба е открита при отстреляно диво прасе в землището сред селата Пепелина и Широково, община Две могили. Вече е издадена заповед на Изпълнителната организация по горите, с която са избрани съответните зони за възбрана, а месото от отстреляното животно е конфискувано и загробено. Мястото също е дезинфекцирано.
На епизоотичната комисия стана ясно също, че през предходната седмица е постъпил сигнал за отглеждани домашни свине в квартал „ Средна кула “ в Русе. След взаимна инспекция на чиновници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Дирекцията по сигурност на храните обаче не са открити такива.
Междувременно е завършила и заключителната стерилизация в свинекомплекса в село Голямо Враново. В понеделник от Областната дирекция по сигурност на храните са взели проби, които да ревизират резултата от осъществената стерилизация. Резултатите от нея към момента не са ясни. Когато те станат известни ще завърши цялата процедура, според настоящите инструкции и разпореждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР