Нов случай на африканска чума по свинете е констатиран Русенско,

...
Нов случай на африканска чума по свинете е констатиран Русенско,
Коментари Харесай

Пореден случай на чума по свинете в Русенско

Нов случай на африканска чума по свинете е установен Русенско, оповестява БГНЕС, стана ясно на днешното съвещание на регионалната епизоотична комисия.
Положителната проба е открита при отстреляно диво прасе сред селата Пепелина и Широково в община Две могили. На Изпълнителната организация по горите към този момент е издадена заповед, с която са избрани съответните зони за възбрана. Месото от отстреляното животно е конфискувано и загробено, а на мястото е осъществена стерилизация.
На срещата стана ясно и че през предходната седмица е постъпил сигнал за отглеждани домашни свине в квартал "Средна кула " в Русе. След инспекция на място обаче животни не са били открити.
Заключителната стерилизация в свинекомплекса в село Голямо Враново към този момент е завършила. В понеделник от Агенцията по храните са взели проби, които да ревизират резултата от нея. Предстои да станат ясни резултатите, след което цялата процедура ще завърши според настоящите инструкции и разпореждания.
Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че в Монтанско са открити два нови случая заболяването. Дни по-рано в Шуменско също бяха регистрирани два нови случая на африканска чума по свинете, а също беше доказан и първи случай на заболяването в Асеновград. Тогава стана ясно, че източнобалканската свиня е застрашена от изгубване поради разпространяването на заболяването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР