Нов скандал за далавери на кмета на Батак. Градоначалникът Петър

...
Нов скандал за далавери на кмета на Батак. Градоначалникът Петър
Коментари Харесай

Кметът на Батак прибрал половин милион държавни пари

Нов скандал за далавери на кмета на Батак. Градоначалникът Петър Паунов е възлагал публични поръчки на компанията на сина си. Така семейството прибрала над половин милион лв. държавни пари. Фирмата договорила с общината да направи канализация и тротоари на две улици. Участвала и в сметопочистването, съобщи Нова ТВ.

Новината идва единствено три дни откакто, стана ясно, че прокуратурата повдига обвинявания на Паунов. Той ще дава отговор за превишаване на правата си при продажба на част от държавен парцел. Продал е на трето лице 100 декара вкусен парцел покрай язовир " Батак " на безценица.

" В качеството си на кмет е нарушил служебните си отговорности като е трансформирал статута на парцел, намиращ се в землището на община Батак от държавна в частна общинска благосъстоятелност. Имотът е бил продаден и по този метод е била нанесена вреда на Министерството на земеделието, горите и храните. Сумата, за която е продаден парцелът, е 2400 лв.. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 8 години”, съобщи прокурор Пламен Пантов от Районна прокуратура-Пазарджик.

Кметът на Батак отхвърли коментар. Той изключи мобилния си телефон и излезе в болничен за 2 седмици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР