Нов скандал след трагедията в Хитрино. Кметът поиска жители да

...
Нов скандал след трагедията в Хитрино. Кметът поиска жители да
Коментари Харесай

Абсурд в Хитрино: Общината поиска от хората да връщат парите за ремонта на къщите им

Нов скандал след нещастието в Хитрино. Кметът изиска поданици да връщат пари за поправки, тъй като първо на разрушените им къщи е поставена нова дограма, а по-късно къщите са съборени, с цел да се построят нови. Мъж от Хитрино би трябвало да заплати 3 406 лв. или да върне дограмата. При изискване, че никой в никакъв случай не му е споделил, че е задължен да я пази и съхранява. А домът му е съборен преди повече от година, заяви Нова тв.
В ефира на „ Здравей, България” притежателят на къщата Турхан Хасан изясни, че не е имал диалог с кмета. „ На 11 декември съм получил съобщение, че би трябвало да заплати дограмата. 2017 година аз бях избран за главен ремонт. Като пристигна обаче комисия от София ме уведомиха, че къщата не става и не предстои на ремонт, структурата на самата къща е отпътувала и съм за нова къща. Никой не ме е осведомил, че би трябвало да вардя заменената дограма. След като се върнах от работа къщата беше съборена с дограмата. След два дни общинският кмет пристигна на място и видя, че дограмата е унищожена. Тогава нищо не ми казаха”, изясни той.
72-годишната Йонка Делева, която би трябвало да върне 2150 лв. за новата дограма на съобщи, че са й се обадили да смъкна дограмата. „ Моят наследник търси компании, повика компанията, която постави дограмата, само че отхвърлиха, тъй като община Хитрино не е платила. Намери друга компания, заплати повече пари и я смъкнаха. Дограмата изчезна. Ние мислим, че от кметството са я прибрали и в един миг от там ме известяват, че би трябвало да заплащам другояче ще ме дадат на арбитър изпълнител”, сподели тя.
„ Би трябвало и те да са заинтригувани в опазването на тази дограма. В следствие излиза, че е двойно финансиране и ние желаеме или сумата, или дограмата да се върне”, сподели кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.
„ Целта не е да ощетим лицата, тъй като и те така и така са потърпевши доста от случая. Към нас не би трябвало да връщат пари. Общината ще предприеме ограничения, в случай че преценяват да ги обезвъзмездят хората”, сподели Марина Сарадинова, изпълнителен шеф на Фонд „ Социална закрила”.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР