Нов синтетичен наркотик се разпространява в училищата в страната. Непознат

...
Нов синтетичен наркотик се разпространява в училищата в страната. Непознат
Коментари Харесай

Нова синтетична дрога се разпространява в училищата

Нов синтетичен опиат се популяризира в учебните заведения в страната. Непознат и елементарно наличен, резултатите могат да бъдат извънредно рискови. Според инспектори от Столична дирекция на вътрешните работи, дилърите към този момент са в самите учебни заведения. Те мъчно се разкриват, защото децата не се издават, даже и в случай че тежък случай е налице. Повече за аргументите децата да тръгнат по пътя на опиатите и за методите да приказваме с тях, в репортажа на Мина Петрова.

Петьо Петков, испектор бранш " Наркотици ", Столична дирекция на вътрешните работи: " В множеството случаи става по този начин, че самите деца не знаят тъкмо какво използват и какво популяризират. "
Един от най-новите опиати в учебните заведения у нас - по този начин наречена легална дрога - синтетичедн опиат, имитиращ резултата на марихуаната. Разликата е, че е по-достъпен, по-евтин и доста по-опасен.

някогашен дилър: " Това е чай, който се вари с дадени химични материали и се получава този артикул, който е в действителност доста наличен. Ефектът му е много мощен, по този начин да го кажа, напряко те смазва, напряко наподобява на хероин. "
А въпросните химични материали са извънредно елементарно налични.

някогашен дилър: " Можеш да си ги вземеш от съвсем всяка една аптека. Не са скъпи, просто ти би трябвало метода за подготвяне и от там нататък терен, на кой да го приготвиш. "
Това ни споделя момче, което поема по доста неприятен път в доста ранна възраст.

някогашен дилър: " На 14-15-годишна възраст почти, когато си най-лабилен и се чудиш накъде да тръгнеш. "
Българска национална телевизия: Много ли деца използваха опиати в учебно заведение?

някогашен дилър: Доста огромен %, бих споделил.
Българска национална телевизия: Момчета, девойки?
някогашен дилър: Няма значение. някогашен дилър: " Децата не ходеха на учебно заведение да влизат в часовете, а да си вземат опиати. Сутрин в 7-8 часа, алкохол, опиати се използваха. Това си беше нещо всекидневно. "
Но какво кара едно 15-годишно дете да поеме по този път?

Младен Владимиров, психолог: " Да опитват, с цел да изследват границите, да открият нови чувства, с цел да се социализират, в случай че щете. "
И по този начин едно дете попада в циничен кръг. И в доста от случаите не намира излаз.

някогашен дилър: " Това си е тъкмо това, което се назовава пристрастяване. Ти просто не намираш разтуха в нищо друго и това е единственото нещо, което ти се прави. Ти не намираш смисъл да направиш нещо свястно, да ремонтираш нещо, да създадеш нещо. Ти ставаш с мисълта и със желанието да се надрусаш. И това и правиш. " Елена Кърпачева, психолог и шеф на 22 СУ " Г. С. Раковски ": " Човек би трябвало да знае, че тези деца са заболели по някакъв метод, а не да ги ненавиждаме, не да ги отхвърляме, не да ги отхвърляме, тъкмо в такива моменти тези деца имат голяма потребност от поддръжка. "
Българска национална телевизия: Ти елементарно ли излезе от средата?

някогашен дилър: " Ами не е доста елементарно. Като цяло, тази среда не бих могъл да кажа че можеш да излезеш. Седиш си в нея, просто страниш, понякога. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР