Нов синтетичен наркотик се е появил у нас, 100 пъти

...
Нов синтетичен наркотик се е появил у нас, 100 пъти
Коментари Харесай

Денков: Нов синтетичен наркотик се е появил у нас, той е 100 пъти по-активен от хероина

Нов синтетичен опиат се е появил у нас, 100 пъти по-активен от хероина. Това заяви министър председателят акад. Николай Денков преди началото на съвещанието на Министерския съвет.

Новият опиат се популяризира посредством разбъркване на други опиати. Първо се е появил в Съединени американски щати, а след това и в Западна Европа.

Денков е разпоредил основаването на нов координационен механизъм още през тази седмица, чийто фокус ще е върху огромните разпространители и вносители на опиати, както и проведената престъпност.

„ Идеята е този координационен механизъм да добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности, само че няма специфичен фокус върху тази активност. Основните задания ще се координират от Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Гранична полиция ”, сподели още Денков. Към него ще се включат и министерствата на финансите, образованието и опазването на здравето и електронното ръководство, както и държавни организации. Ще поканим за сътрудници и националното съдружие на общините, сподели още Денков.

По тематиката за вноса и разпространяването на опиати не приказваме задоволително, а може би и не работим задоволително. Тази тематика е мъчителна и значима и визира извънредно доста хора, сподели министър председателят. Той изясни, че през последните години по тази тематика не може да се означи значителен триумф.

Използвам този мотив да похваля Министерство на вътрешните работи, че през последния месец съвсем всеки ден организират сполучливи акции в битката с проведената престъпност и миграцията. Само през последното денонощие са били спрени 805 индивида, които са се пробвали да минат нашата граница с Турция, а за същите 24 часа към 105 индивида са арестувани на територията на страната, сподели още Денков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР