Нов симптом на COVID се проявява приблизително при всеки шести

...
Нов симптом на COVID се проявява приблизително при всеки шести
Коментари Харесай

Нов симптом на COVID при всеки шести заразен

Нов признак на Коронавирус се демонстрира почти при всеки шести инфектиран, откриха учени. Става въпрос за " Коронавирус пръсти "  - положение на кожата, което съгласно учените придава на пръстите на краката червеникав отенък, преминаващ след това във лилав. Подпухналите пръсти на краката могат да останат такива в продължение на месеци, оповестява ДЕ24, представена от БГНЕС. 

Учените се опасяват, че случаите, на които са били очевидци, са " единствено върха на айсберга ". Те споделят, че признаците нормално се развиват в границите на една до четири седмици от появяването на вируса и са свързани с отичане или смяна на цвета на пръстите на краката. Има и случаи, при които възпалението е траяло повече от 150 дни. Приблизително всеки шести човек е с " Коронавирус пръсти "  и се нуждае от болнично лекуване.

" В множеството случаи положението изчезва единствено и е релативно меко. Отнема към 15 дни приблизително. Но сме виждали и пациенти, при които продължава с месеци. Мисля, че това повдига доста въпроси за това какъв тип инфектиране се случва - има ли инфектиране другаде в тялото? Все още не знаем отговора. Кожата може да се преглежда като " прозорец " към останалата част от тялото, тъй като това е инфектиране, което можете да се види - и може да демонстрира инфектиране другаде ", изяснява доктор Естер Фрийман, основен откривател в Международния указател по дерматология.

Данните са предоставени от лекари, лекуващи пациенти с кожни проблеми в десетки страни по света. Те ще бъдат показани тази седмица на конгреса на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Швейцария. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР