Нов щам на коронавирус - XE е идентифициран в индийския

...
Нов щам на коронавирус - XE е идентифициран в индийския
Коментари Харесай

Откриха нов щам на коронавируса

Нов вариант на ковид - XE е разпознат в индийския щат Гуджарат при мъж, който е пътувал от Мумбай, оповестиха държавните управляващи. Лекарите разграничават три разнообразни линии, формирани вследствие на разновидности на разнообразни варианти на ковид - XD, XE и XF. Линиите XD и XF са композиция от разновидностите на делта и субмикрона BA.1, а линията XE е композиция от разновидностите на микрона BA.1 и BA.2.

„ Мъж от област Сантакрус в Мумбай е дал позитивна проба за COVID-19 по време на визитата си в (град) Вадодара на 12 март “, сподели медицинският чиновник на Вадодара Девеш Пател на конференция.

Мъжът посетил Вадодара по работа и бил отседнал в хотела. Пател сподели, че откакто е вдигнал температура, мъжът е бил тестван за COVID-19 в частна лаборатория, който е бил позитивен. След известно време мъжът се е върнал в Мумбай, а резултатите от секвенирането на генома му били подготвени чак на 8 април.

„ На 12 март той даде позитивна проба. Пробата му беше изпратена за секвениране на генома. Според резултатите, оповестени на 8 април, е открито, че е инфектиран с нов вид на мутанта на XE... “, сподели Пател.

По-рано управляващите в Мумбай оповестиха за първия случай на зараза с вариант на ковид XE в Индия. Нов вид на ковид беше разпознат при 50-годишна изцяло имунизирана жена, която дойде на 10 февруари от Южна Африка. Инфекцията ѝ е открита през март, все още дамата се е възстановила и се усеща добре. Властите в Мумбай обявиха, че са наблюдавали хората, които са влезнали в контакт с нея, и не са разпознали нито един от тях, инфектиран с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР