Нов седмичен рекорд на заразени с COVID-19 по света. Регистрирани

...
Нов седмичен рекорд на заразени с COVID-19 по света. Регистрирани
Коментари Харесай

СЗО: Заразените с COVID-19 се увеличават, но намаляват смъртните случаи |

Нов седмичен връх на инфектирани с COVID-19 по света. Регистрирани са повече от два милиона нови случая, което е най-големият брой на седмична база от началото на пандемията. Намаляват обаче смъртните случаи, заяви Световната здравна организация.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 в Съединените щати надвиши 200 000 души. Най-много умряли са регистрирани в щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Тексас. Страната е преди всичко в света и по брой инфектирани - повече от 6,8 милиона души.

Отвъд Океана Италия и някои провинции в Германия и Австрия вкарват нови ограничения против разпространяването на вируса.

Италия наложи нови ограничавания за идващите от Франция. Първите пасажери би трябвало да създадат бърз тест още на летище " Фиумичино ". Тестът е наложителен даже за тези, които са създали връзка в Париж при пътуването си със аероплан.

" Знаех за това. В последна сметка трябваше да се тествам или в Испания, или тук. Предпочитам тук, тъй като е гратис, а в Испания би трябвало да платя ", разяснява пътничка, пред PAI News 24.

Резултатите са подготвени в границите на половин час, а при положение на позитивна проба, се постанова втори тест, за приемането на чийто резултат е належащо повече време - 24 часа.

" Оставам тук за 14 дни при позитивен тест, а на следващия ден би трябвало да съм в Париж ", споделя пътник.

Ръст на инфектираните се следи в някои елементи на Германия. Властите в Бавария обобщиха рекомендациите си против разпространяването на вируса със следните основни думи - повече маски, по-малко алкохол и по-малко хора на частни събития. При нарушаване е планувана санкция от 250 евро.

" Виждаме по какъв начин вирусът се популяризира при действия на открито, а нещата ще се влошат през есента, когато хората ще са повече на закрито. За нас е ясно: без шведска тактика, резервираме баварския модел ", съобщи министър председателят Маркус Зьодер.

Австрия също е с нови ограничавания на районно равнище. От този петък питейните заведения и заведенията за хранене в Тирол, Залцбург и Форарлберг ще затварят по-рано - в 22 часа, вместо в един след среднощ. Мярката ще бъде в действие три седмици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР